Over Kwekerij de Hunne

Kwekerij de Hunne heeft inmiddels een rijke geschiedenis. Daarom leek het mij leuk om hierover iets te delen, over mij en de kwekerij. Ik ben Harma Fokkens en in de loop van 1987 besloot ik dat ik na mijn eindexamen MAVO wel aan de middelbare tuinbouwschool in Frederiksoord een opleiding wilde gaan volgen. Deze opleiding zou in augustus 1988 gaan beginnen maar voordat het zover was heb ik in april 1988 mijn eerste stekken (planten) in de volle grond gezet, ik had daar nog geen beregening dus ik heb de eerste tijd de plantjes met een gieter en een tuinslang water gegeven.

In augustus was het dan zover en begon voor mij een nieuw avontuur; een gespecialiseerde opleiding én ik ging op mezelf wonen. Ik ben begonnen met de tweejarige teeltopleiding die erg op de praktijk was gericht, na deze met succes te hebben afgerond ben ik begonnen met de vierjarige opleiding teelt waarin er veel theorie werd behandeld. Na het behalen van mijn examen ben ik langzaam gaan groeien met mijn bedrijf zo zijn er in de loop van de jaren een tunnel, een kas en een waterbassin bij gekomen en nog niet zo lang geleden een schuur waarin ik de ruimte heb om te stekken en om op te potten e.d..

De eerste jaren was het hobby maar in 2005 moest het er toch maar van komen en ben ik mij fulltime bezig gaan houden met de kwekerij. In eerste instantie kweekte ik alleen maar coniferen in de volle grond maar dat is in de loop van de jaren minder geworden, tegenwoordig kweek ik steeds meer in container en is mijn sortiment ook uitgebreid. Ik kweek nog steeds een aantal soorten coniferen maar daarnaast kweek ik ook vaste planten, siergrassen en bladverliezende en bladhoudende heesters.

Over ons

De tuin: het verlengstuk van uw huis

Vaak wordt de tuin ondergeschikt gezien aan een huis, ik ben van mening dat groen belangrijker is dan men denkt! Zeg nou zelf, een tuin is het verlengstuk van het huis. Dit moet er toch fraai uit zien? Deelt u deze mening? Laat mij u dan helpen met uw verlengstuk! Ik help u graag in mijn Kwekerij de Hunne. Tot ziens!

  LIKE ONS OP FACEBOOK
  Like Kwekerij de Hunne op Facebook

  Asserweg 13 a 
  9414 TA
  Hooghalen
  06-22065171

  info@kwekerijdehunne.nl


 Openingstijden:

De kwekerij is tot nader bericht gesloten 

  Maandag: gesloten
  Dinsdag: gesloten
  Woensdag: gesloten
  Donderdag: gesloten

  Vrijdag: gesloten 
  Zaterdag: gesloten 

  Sitemap

Naar welke plant bent u op zoek?

Tuin de HunneBloemen Kwekerij AssenKwekerij AssenKwekerij de Hunne AssenSiergras Kwekerijdicentra spectabilis gebroken hartje

 

Opzoek naar een plant? Vraag het!

Bekijk hier onze siergrassen, vanaf €2,50 per stuk!

Kwekerij de Hunne
Kwekerij de HunneKwekerij de HunneKwekerij de Hunne